Nieuws

Volgende fase voor flink aantal Zaanse woningbouwplannen waaronder Dukra en Aris van Broekweg

Gepubliceerd op 30 november 2023

Zaanstad zet een flinke stap naar voren in de woningplannen. Zo gaan deze week de projecten Ecohof, Smeeke Ven, Poort Saendelft Assendelft, Dukra, Aris van Broekweg 9-13 en de Jaspersstraat de volgende fase in. Naar verwachting volgen er de komende weken nog meer mijlpalen in grote bouwprojecten door heel Zaanstad.

René Tuijn: “Het jaar 2023 was geen gemakkelijk jaar voor de bouwsector. Daarom heel mooi dat we ondanks alle uitdagingen, deze projecten dit jaar nog een stapje verder kunnen brengen. Met de woningnood moeten we alles op alles zetten om de plannen rond te krijgen met ontwikkelaars en woningcorporaties. We willen woningen toevoegen, maar net zo belangrijk is de kwaliteit, de betaalbaarheid en duurzaamheid van die woningen. Bovendien wil je de leefbaarheid niet onder druk zetten en rekening houden met maatschappelijke voorzieningen en ontmoeting tussen bewoners. Dat moet zorgvuldig worden uitgezocht en vastgelegd. We nodigen alle bewoners en belanghebbenden uit om goed mee te kijken en te denken, zodat we Zaanstad samen nog een stuk mooier kunnen maken.”

Plannen doorlopen een proces 
Om een bouwproject van de grond te krijgen, worden er uitgebreide procedures doorlopen. Van afspraken met marktpartijen, tot bestemmingsplannen en vergunningen. De projecten die deze en komende weken worden voorgelegd aan de gemeenteraad, zitten in diverse fases. Per project worden omwonenden en andere belanghebbenden zo goed mogelijk meegenomen. Zo worden er brieven verspreid en informatiebijeenkomsten georganiseerd. Op www.maak.zaanstad.nl staan per gebied de projecten omschreven en worden actualiteiten bijgehouden.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl