Nieuws

Volgende stap voor 120 sociale huurwoningen Badhuisweg in Zaandam

Gepubliceerd op 20 juli 2023
Afbeelding

De gemeenteraad gaat het bestemmingsplan voor Badhuisweg 1 op Het Eiland in Zaandam op donderdag 21 september 2023 behandelen. In dit plan staan de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor deze plek. Nu staat er nog een leegstaand kantoorgebouw van woningcorporatie Rochdale, de eigenaar van de grond. Het nieuwe plan bestaat uit twee woontorens met 120 sociale huurappartementen. Rondom de nieuwe gebouwen komen parkeerplaatsen en groen.

Wethouder René Tuijn: ‘Er is in Zaanstad veel behoefte aan meer betaalbare woningen. Deze sociale huurappartementen zijn daarom heel welkom en dat op deze práchtige plek aan de Zaan. De kade maken we met de herinrichting toegankelijk, met uitzicht op de sluizen en ontmoetingsplekken in het groen.’

Mohamed Acharki, bestuurder Rochdale: “De woningnood is hoog, ook in Zaanstad. Daarom staan we te popelen om hier, op de plek van ons voormalige kantoor, twee fraaie gebouwen met 120 betaalbare appartementen neer te zetten. Het Zaaneiland wordt een van de mooiste gemengde buurten van de hele Zaanstreek.”

Vervolgstappen

Van 19 januari 2023 tot en met 1 maart 2023 lag de ontwerpversie van het bestemmingsplan, het ontwerpbestemmingsplan, ter inzage. Dit geldt ook voor de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden geluid.

De afgelopen maanden zijn de reacties verwerkt. Als de raad de nieuwe versie van het bestemmingsplan heeft vastgesteld, dan is er nog een laatste moment voor betrokkenen en belanghebbenden om in beroep te gaan als ze het ergens niet mee eens zijn. Als het bestemmingsplan niet meer aangepast hoeft te worden, dan is deze definitief.

Meer over de Badhuisweg

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl